Vuoden suosituimmat 2018

Minimaattori

Kiitos teille lukijani blogini seuraamisesta tänäkin vuonna!
Kokoan tähän aihealueittain postaukset, joista kiinnostuitte eniten tämän vuoden aikana.
Näin uudetkin lukijat voivat nopeasti poimia suosituimmat tekstit ja puhutuimmat aiheet ja pitkäaikaiset lukijani voivat kerrata parhaita paloja.

Saippuat

Kyllä, luit oikein, saippuat.
Marseille-saippuaa ja muita ekologisia palasaippuoita käsittelevät postaukseni ovat Minimaattorin kestosuosikkeja.
Ensimmäisen aiheeseen liittyvän tekstin julkaisusta on jo yli kolme vuotta, mutta Marseille-saippua nousee edelleen luetuimpien bloggausteni top teniin.
Tuoreempi postaus Ekosaippua taas piti tämän vuoden ykkössijaa viime viikkoon asti ja päätyi lopulta kakkossijalle.

Hiustenpesu marseille-saippualla

Pukeutuminen

En ole koskaan ollut erityisen innostunut muodista ja pukeutumisesta, vaikkakin tarkka siitä mitä päälleni puen. Siitäkin huolimatta teitä lukijoita on kiinnostanut kovasti minimalistinen garderobini, joten siitä on tullut kirjoitettua runsaasti postauksia ja olette niitä innolla lukeneet.

Onhan parinkymmenen vaatteen varassa eläminen tuonut toki melkoista ongelmanratkaisukykyä ja kehittänyt luovuutta miten selvitä erilaisista sääolosuhteista ja tilaisuuksista hyvin niukalla puvustolla.
Tästä esimerkkinä Monikäyttövarusteet: Hautajaisasu, missä kerroin yllärinä tulleeseen mahdollisuuteen osallistua balilaisen kuninkaallisen hautajaisiin.

Pukeutumisen aihepiiristä nousi kärkeen kaikkiaan neljä eri blogitekstiä.
Kolme muuta suosittua juttua aiheesta olivat Minimalistin garderobi, Täydellinen vaatekaappi ja Kapselipakkaaja.

Kapselivaatekaappi

Minikoti

Minikodit taas ovat olleet oma intohimoni nuoresta pitäen ja olen piirrellyt asuntojen pohjapiirroksia jo lapsena. Olen myös kuvannut työkseni sisustuksia ja arkkitehtuuria.

Voi sitä onnea kun sain 20-neliöisen ensimmäisen omistusasuntoni ja pääsin viilaamaan millintarkasti mitä minnekin sijoittaisin ja ennen kaikkea mitä kotiini EI tulisi!

Jostakin syystä en kuitenkaan ole ehtinyt panostaa aiheesta kirjoittamiseen niin paljon kuin haluaisin.
Aihetta verottanee myöskin se, ettei itselläni ole ollut pitkään aikaan pysyvää kotia tässä reissuelämässä.

Muutama muiden asuttama minikoti on ollut jo tiedossakin juttua varten, niistä kaksi Suomessa, mutta enhän minä siellä käydessäni ole ehtinyt poiketa niitä kuvaamassa. Sitten joskus…
Mutta innolla olette silti lukeneet harvinaista postaustani aiheesta: Minikoti, missä kerron omista kodeistani.
Kuuluu vuoden luetuimpiin sekin.

Miniasunto

Ruoka

Hyvä, laadukas ruoka on sekin intohimoni, mutta tämänkin aihepiirin jutut ovat näkyneet enemmän matkablogini puolella ja päätyössäni eli lehtijutuissa, kuin täällä Minimaattorissa.
Tänne olen välillä kirjoittanut yksinkertaisia reseptejä arjen helpotukseksi.
Tänä vuonna piditte kuitenkin erityisesti vähän laajemmin ruokaa ja slow foodia käsittelevästä postauksestani Italian yksinkertainen ruoka.

slow food

Tavaroiden karsiminen

Koska moni tulee ostaneeksi tavaraa enemmän kuin tarvitsee tai yksinkertaisesti elämäntilanteet vaihtelevat niin, että jotkut esineet muuttuvat turhiksi, kulkee monien tie minimalismiin tavaran karsimisen kautta.

Minimaattorin alkuaikoina kirjoitin paljon tavarasuhteesta ja Konmari-innostuksen myötä karsiminen alkoi kiinnostaa yhä useampaa.

Itselleni aihepiiri on hiukan ristiriitainen. En halua keskittyä materiaan, mutta karsimisesta kirjoittamalla joutuu väkisinkin puhumaan tavarasta.

Kun päädyimme yllättäen tyhjentämään oman kotimme, olen joutunut itsekin jonkinlaiseksi uudisraivaajaksi ja sen seurauksena myös kirjoittanut omasta raivausurakastani.
Kotivisiitillä olikin varsin suosittu teksti, kuin myös hamstraamiseen taipuvaisen puolisoni tuntemukset vaatteidensa konmarituksesta: Ihminen vapauttaa itse itsensä – myös turhasta tavarasta.

Kotivisiitillä

Talous

Säästäminen, sijoittaminen, passiivisten ja paikkariippumattomien tulojen mahdollisuudet unelmaelämän toteuttamisessa ovat yksi osa-alue, mistä haluan teille kertoa.
– Nämä kuuluvat myös henkilökohtaisiin tavoitteisiini.

Valitettavasti rahalla on merkitystä haaveiden toteuttamisessa, mutta:
Vaikka en ole ollut ikinä hyvätuloinen, en itseasiassa edes keskituloinen, niin olen onnistunut säästämään ja toteuttamaan lukuisia haaveitani.

Sen vuoksi haluan sparrata teitä uskomaan, että pienistäkin tuloista on mahdollista ponnistaa korkealle.
Siitä on jopa apua, että on tottunut elämään vähällä, koska silloin on oppinut luovimaan rahankäytön kanssa ja sietämään epävarmuutta.
Luittekin innolla postaustani Belgradin budjetin paluu, sekä pohdintoja paikkariippumattomista ja passiivisista tuloista, tämänhetkisestä pienellä budjetilla elämisestäni.
Kärkeen nousi myös postaus Näistä en tingi, jossa kerroin mistä asioista en tingi säästäessänikään.

Belgradin budjetin paluu

Yksinkertainen elämä ja minimalismi

Lopuksi tärkein. Tämä aihealue on itselleni kaikkein rakkain; minimalismin henkinen puoli.
Asiat mitä voi saavuttaa kun vapauttaa itsensä materian kahleista, sekä myös henkisistä esteistä.
Koen tärkeimmäksi tehtäväkseni auttaa ihmisiä saavuttamaan blogini avulla omannäköisensä elämän ja sparraamaan kohti unelmien toteuttamista.
Ja olettepa te näistä postauksista kovasti tykänneetkin, olen kiitollinen siitä.

Vaihtoehdottomuuden ihana keveys kertoo siitä, kuinka meille uskotellaan runsaslukuisten vaihtoehtojen tuovan onnea, kun ne tosiasiassa tuovat lopulta ahdistusta.
Käytännön esimerkkinä: käyn mieluiten pikkukaupoissa, joissa en joudu etsimään perusjugurttiani kymmenien turhien vaihtoehtojen joukosta.
Vähillä vaatteilla taas säästän arvokasta aikaani aamuisilta valinnoilta.
Ajansäästön lisäksi säilyy myös mielenrauha ja voi keskittyä tärkeämpään.

Puolisoni kertomus Tanja kaupallinen ja ei-kaupallinen matkasta kohti minimalismia, sekä hamsterin ja minimalistin yhteiselosta (ja vähän ansaintakeinoistakin) kiinnosti sekin teitä suuresti.

Unelmien tavoitteluun liittyy myös Kun odotettu muutto maailmalle kääntyy pettymykseksi, jossa käsittelen maailmalle lähtemiseen liittyviä epärealistisia odotuksia, koko omaisuuden myymistä hetken huumassa, sekä arjesta nauttimisen opettelua.

Käsimatkatavara

Tulokset yllättivät itsenikin: vuoden loppumetreillä kirjoitettu, edellä mainittu Kun odotettu muutto maailmalle kääntyy pettymykseksi nousi parissa päivässä koko vuoden suosituimmaksi bloggaukseksi.
Yhtä yllättävää oli, että muutamaa päivää aiemmin kirjoitettu ja hirmuisesti positiivista palautetta kerännyt Uskomukset vapauden esteenä & pienituloisena unelmien perässä maailmalle ei noussut lähellekään kärkeä näyttömäärissä.

Unelmien perässä maailmalle

Löytyikö sinun suosikkisi tältä listalta vai fanititko kenties jotakin muuta postausta?

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s