Samaa ruokaa joka päivä?

Kulinaristina olin aina ollut melko varma, että ruuan suhteen en pystyisi minimalismiin.
Tiedättehän nämä tosiminimalistit, jotka syövät joka päivä samaa ruokaa?
– Päivästä toiseen pelkkää riisiä ja tonnikalaa.
Vaikka olen minimalisti muilta tavoiltani, olen aina halunnut panostaa ruokaan, sen laatuun ja vaihtelevuuteen.
Kun olemme nyt rakentaneet uutta elämäämme kahden kuukauden ajan ja joutuneet taas tekemään pitkiä päiviä myydäksemme osaamistamme sekä hankkiaksemme toimeentuloa, on tämä yhtäkkiä alkanut näkyä myös ruokavaliossamme.
Samalla tavoin kun en halua omistaa suurta määrää vaatteita, jotten joutuisi kuluttamaan aikaani turhiin valintoihin, olen supistanut ruokavaliotanikin viimeisen kahden kuukauden aikana.
En halua miettiä aamuisin mitä puen päälleni, samoin en halua lisätä arkiaskareiden viemää aikaa pohtimalla mitä tänään syötäisiin.
Olemme syöneet joka aamu kananmunia ja joko leipää tai jugurttia hedelmien tai marjojen kera. Yllättäen emme ole niihin vieläkään kyllästyneet.
Aamiainen huuhdellaan alas kofeiinittomalla kahvilla, mikä myöskin on itselleni uusi tuttavuus. Olin kuvitellut sen maistuvan jotenkin erilaiselta kuin ”tavallisen” kahvin, mutta edellisen vuokralaisen jättämää kahvia testattuamme totesimme sen varsin kelvoksi juomaksi. Maku on sama, mutta sydämentykytykset jäävät pois. Olen aina juonut kahvia makunautinnon vuoksi, en pysyäkseni hereillä.

Illallisvariaatiot ovat olleet lähinnä simppeliä pastaa tai perunoita kera lihan ja kasvisten. Ravintoloissa käymme syömässä noin kerran viikossa, täällä kun se ei erityisesti rasita kukkaroa. Silloinkin olemme syöneet enimmäkseen paikallisia erikoisuuksia, jauhelihapihvi pljeskavicaa tai jauhelihapötkylöitä çevapeja.
Nuo rasvassa uitetut annokset eivät ole kaikkein terveellisintä mitä ihminen voi napaansa vetää, mutta ei perusterveen ihmisen kunto romahda väliaikaiseen huonommin syömiseen.
Varsinkin kun ruokavaliossa on mukana myös runsaasti kasviksia.
Jos siirtyisin pysyvästi minimalistisiin ruokailutottumuksiin, valitsisin kyllä mieluiten välimerellisen ruokavalion.

Advertisement

6 thoughts on “Samaa ruokaa joka päivä?

 1. cityminimalisti sanoo:

  Meilläkin on aamiaisvakkarit puuro/näkkäri/jogurtti ja hedelmiä/munakas. Helpottaa aamuja, kun noista vain valkkaa mitä mieli tekee. Hedelmät vaihtelee, muut pysyy samana. Nopeaa käydä kaupassakin, kun tarvitsee jäädä miettimään vain hedelmien kohdalla ett mitäs tällä kertaa ostaisi.

  Tykkää

  1. La Tanja sanoo:

   Juuri näin! Aika paljon on syöty aprikooseja nyt, kun niillä on nyt sesonki, joten niitä on tarjolla paljon ja edullisesti (hinnat ihan senteissä kappale).
   Kauden mukaan syöminen on muutenkin juttu, mitä yritän parhaani mukaan toteuttaa, mutta maatalousvaltaisessa Serbiassa se on erityisen helppoa.

   Liked by 1 henkilö

 2. Rosita - Matkaopas vapauteen sanoo:

  Mä en oo kans tajunnut miks joka päivä pitäisi kaikkien aterioiden olla erilaisia. Ja oon kans alkanut arvostaa yhä enemmän nopeutta ja yksinkertaisuutta ruuanlaitossa. Pystysin syömään helposti jotain hyvää perussafkaa viikon putkeen, no problem. Oon ihmetelly miks jotkut ei pysty syömään kahta tai kolmea päivää pidempään esim. jouluruokia, ite söisin vaikka kaks viikkoo, hah. Saahan niihinkin variaatioo, niinku kaikkeen. Aasiassa menee helposti siihen että on 2-3 ruokasuosikkia joita vetelee miltei joka päivä. Siks parasta onkin kun välillä pääsee 1-2 euron kasvisbuffapöytiin! Täällä Ausseissa ois ihanaa kun ois varaa käydä näis terveysruokamestoissa useemmin, mut koitan vähintään sen 2-3 krt/kk ees. Kasvikset ja hedelmät on tääl ihmeen kalliita. Kaiholla vaan muistelee Balin hintatasoo terveysherkkujen suhteen…. 🙂

  Tykkää

  1. La Tanja sanoo:

   Just näin ja kun miettii monia kulttuureita, ruokavalioita ei pahemmin vaihdella.
   Kuten riisin syönti joka aterialla.
   Täällä flunssaisena ihmettelen myös millä paremman vastustuskykyäni, kun hedelmät ovat Japanissa järkyttävän kalliita. Olen kuullut, että Australian hedelmien kalleus johtuisi siitä, että saavat paremman hinnan viemällä Japaniin ja Japanissa koska ovat tuontituote. Rakastan hedelmiä, mutta 3-4€ omenasta on hiukan liikaa omalle budjetille.

   Tykkää

 3. mea salo sanoo:

  Ainakin aamiainen on monilla kyllästymättä automatisoitua: leipää tai puuroa. Kyllä minimalismin voi sisällyttää ruokavalioon, mutta on hyvä tietää riittävästi terveellisestä ravitsemuksesta. Paras mauste ruoassa mielestäni on kiitollisuus.

  Tykkää

  1. Tanja sanoo:

   Juuri näin. Aamiainen on varmasti se helpoin aina samanlainen ruoka länsimaalaiselle. Oleellista onkin juuri tuo, että pitää kiinni monipuolisuudesta. Itse tykkään tosi yksinkertaisista ruuista, joissa on vain muutama laadukas ainesosa.
   Hyvin sanottu, että kiitollisuus on paras mauste. Ylipäänsä ruuan arvostaminen on tärkeää, siihen syödessä ja kokatessa keskittyminen. Rakkaus kokatessa siirtyy lautaselle.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s