Tuhlausta ostamatta

Lomakauden alkaessa moni valittelee, ettei ole varaa lähteä kuumempien kesäkelien perään ulkomaille.
Harvalla on myöskään varaa tuhlata rahaa sekä matkailuun että ostoksiin, jolloin on valittava toinen vaihtoehdoista. Pienituloinen päätyy hankkimaan edullista ”pientä kivaa” kodin somisteeksi.

Ei, en aio nyt kertoa kuinka saisit matkarahat kasaan säästämällä ja kuinka paljon rahaa menee lukuisiin uusiin ostoksiin. Tai kuinka tavaroita myymällä ja kirppikseltä kertyneet rahat sivuun laittamalla pääsisit jo ensi lomalla haaveilemallesi matkalle. Nämä jo tiedät.

Mutta oletko koskaan miettinyt, kuinka paljon olemassa oleva tavara voi kuluttaa rahojasi?
Sen lisäksi, että tuhlaat rahaa niiden korjaamiseen, puhdistamiseen ja varastointiin, ne kuluttavat varallisuuttasi pelkällä olemassaolollaan.

Matkustaessasi jätät asuntosi tyhjilleen, vain tavaran säilytystä varten.
Entäpä jos vuokraisit asuntosi lomasi ajaksi.

Mutta miten tavaran määrä tähän liittyy?
Haluisitko itse asua jonkun toisen asunnossa, jossa tuoleilla lojuisi vaatteita, pöytäpinnoilla ei olisi laskutilaa tai lattioilla lojuisi lasten leluja?
– Ei halua asuntosi vuokraajakaan.
Sen sijaan jos vähennät tavaroitasi niin, että vuokralainen voi asettua taloksi purkamalla matkalaukkunsa sisällön tyhjään vaatekaappiin, saat huomattavasti helpommin asuntosi vuokratttua, ja myös parempaan hintaan.

Meillä on pieni koti ja vähän säilytystilaa, kummallekin asukkaalle on kapea tanko vaatteita varten. Olemme kuitenkin karsineet vaatteiden määrän niin pieneen, että voimme matkoille lähtiessämme yhdistää vaatteemme toiseen kaappiin, jolloin vuokralainen saa oman säilytystilan meillä asumisensa ajaksi.

Matkustan itse jatkuvasti töideni vuoksi ja olen lähdössä ensi viikolla Etelä-Ranskaan.
Työnteon lisäksi aion myös lomailla siellä puolisoni kanssa ja olemmekin vuokranneet sieltä asunnon kuukaudeksi. Siksi aikaa meille tulee vuokralaiset.

Valitessani itse asuntoja netistä (käytän airbnb.com -sivustoa) katson aina ensimmäiseksi sijainnin ja heti toiseksi kuvat.
Ohitan sotkuisen näköiset kodit ensi vilkaisulla.
Jos edes kuvausta varten ei ole viitsitty siivota, millainenhan sotku perillä odottaisi…

P.s. Jos et halua vuokrata, voit liittyä johonkin lukuisista kodinvaihtoringeistä. Ja jos asunnon antaminen vieraan haltuun arveluttaa, kokeile ensin vaihtoa toisessa kaupungissa asuvan kaverin kanssa.

(Kuvassa eräs vuokraamistani asunnoista Lissabonissa)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s